23dbc04323fe815380815f594d126ee7

Law firm – Taipei

A mid-size international law firm needs a ventilation system. They are housed on the 12th floor of an office building and the ceiling is rather low. In order to maintain spaciousness they have no false ceiling, but use the rough concrete structure as a modern ‘industrial look’. The open space, personal offices and meeting room have central air conditioning but there is a lack of fresh air. Opening windows is no option regarding the air polution and traffic noise. Extra disadvantage: there is no technical room available to install a ventilation unit in. The whole system had to be installed and adjusted in one weekend, to prevent disturbing the work routine.

The solution: **Noise reduction: We installed a very silent (German brand) “Paul” ventilation unit in a free corner of the central open space. All air in- and outlets in the rooms are supplied with special noise damping pipes. The whole system does not add extra noise load into the office. **Fresh air: The central machine provides balanced ventilation, meaning that as much as air is blown out as taken inside, by two separate independent adjustable ventilators, each equiped with a high quality air filter. Now the O2 level is on a sufficient level all day, continuously refreshed, thus keeping the CO2 level low, and the staff’s minds sharp and keen all day. **Energy saving: By use of high quality components, the electricity consumption of the ventilation unit is only 160 Watts. The heart of the machine is an energy recovery unit, preventing the energy that is used by the air-conditioning for bringing the spaces on temperature to escape with the air that is blown out the building for the air-refreshment. In other words; warm outside air is taken in, but also blown out. The temperature exchanger in the machine makes sure that the cooled air -and the energy needed for that- stays inside and gets not spoiled. **Esthetics: Because the piping system can not be hiden above the ceiling or behind panels we work with flexible pipes along the building’s structure. After testing, everything is sprayed in white color, to match the ‘industrial’ look and to make it less visible against the white ceiling. All the desks and furbishing and decoration were carefully covered to protect them. Monday morning everyone could proceed with their work, under better conditions.

23dbc04323fe815380815f594d126ee7

20f66e50f853f5a9643b098d7b146538